Salotos. Grikiai su avokadu, pomidorais ir feta



   INGREDIENTAI
                                 1/2 puodelio
    grikių
                                 1
    avokadas
                                 1
    pomidoras
                   1
    raudonasis svogūnas
                                 50 gramų
    fetos sūrio
                           1/2
    citrinos
                            3 šaukštai
    alyvuogių aliejaus
                   pluoštelis
    šviežių petražolių
                   pagal skonį
    maltos paprikos
                   pagal skonį
    druskos
                   pagal skonį
    maltų juodųjų pipirų
         
 GAMINIMAS
Išvirkite grikius (nėra čia kažkokio stebuklingo būdo. Virkite taip, kaip verdate visada). Vandenį nupilkite ir grikius atvėsinkite;
Avokadą nulupkite ir supjaustykite kubeliais;
Pomidorą bei fetos sūrį taip pat supjaustykite kubeliais;
Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais;
Padažui sumaišome išspaustas citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus;
Į dubenį dėkite grikius, avokadą, pomidorus, fetą. Užpilkite padažo.
Pabarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis bei malta paprika;
Valgykite. Gal pavyks sulieknėti

Komentarai