Užkandis. Avinžirniai marokietiškai



   INGREDIENTAI
                                 200 gramų
    avinžirnių
                                 1
    raudona paprika
                                 1
    žalia paprika
                   1
    morka
                                 1/2
    svogūno
                           2 skiltelės
    česnako
                            10
    žalių alyvuogių
                   pagal sko
    petražolių
                   pagal skonį
    kalendros
                   1/2
    citrinos
                   50 ml
    alyvuogių aliejaus
        
 GAMINIMAS

Avinžirnius išmirkome (iki 12 val.) ir išverdame;

Smulkiai supjaustome žalią ir raudoną paprikas, morkas, svogūnus ir česnako skilteles;

Į keptuve įpilame alyvuogių aliejaus. Apkepiname svogūnus;

Į tą pačią keptuvę dedame česnaką, paprikas, morkas ir troškiname, kol daržovės suminkštės;
Dedame avinžirnius, pabarstome kalendros, susmulkintų petražolių, įspaudžiame citrinos. Galime įpilti truputį vandens;

Troškiname 10-15 minučių; 

Prieš baigiant troškinti, įdedame žaliųjų alyvuogių;
Ragaujame....    

Komentarai