Užkandis. Daržovių troškinys su kruopomis



   INGREDIENTAI
                                 1
    raudonasis svogūnas
                                 1
    raudona paprika
                                 1
    žalia paprika
                   1
    baklažanas arba cukinija
                                 4
    pomidorai
                           150 gramų
    kruopų
                            1 šaukštelis
    kalendros sėklų
                   1 šaukštelis
    garstyčių sėklų
                   pagal skonį
    kalendros
                   1/2 šaukštelio
    ciberžolės
                   pagal skonį
    druskos, pipirų
         
 GAMINIMAS
Nuplauname ir nusausiname daržoves;
Cukinija ir(arba) baklažaną, paprikas, pomidorus supjaustome 1 cm kubeliais. Maždaug. Su liniuote nematuoti;
Svogūną nulupame ir susmulkiname;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dedame kalendros, garstyčių sėklas, ciberžolę ir trumpai pakepiname;
Į tą pačią keptuvę dedame svogūnus ir kepiname apie 10 minučių ant mažos ugnies (kol svogūnai pagels);
Į keptuvę dedame paprikas ir kepiname dar 10 minučių;
Į keptuvę dedame supjaustytą cukiniją ir(arba) baklažaną, pabarstome druskos, pipirų, įpilame balto vyno, troškiname;
Kai vynas išgaruoja, sudedame susmulkintus pomidorus;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės;
Išverdame kruopas. Tai gali būti sorų, perlinės kruopos, bolivinė balanda ar ryžiai. Kiekvienam pagal skonį.
Valgome.

Komentarai