INGREDIENTAI
GAMINIMAS
1
|
raudonasis svogūnas
|
1
|
raudona paprika
|
1 |
žalia paprika
|
1 |
baklažanas arba cukinija
|
4 |
pomidorai
|
150 gramų |
kruopų
|
1 šaukštelis |
kalendros sėklų
|
1 šaukštelis
|
garstyčių sėklų
|
pagal skonį |
kalendros
|
1/2 šaukštelio |
ciberžolės
|
pagal skonį |
druskos, pipirų
|
GAMINIMAS
Nuplauname ir nusausiname daržoves;
Cukinija ir(arba) baklažaną, paprikas, pomidorus supjaustome 1 cm kubeliais. Maždaug. Su liniuote nematuoti;
Svogūną nulupame ir susmulkiname;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dedame kalendros, garstyčių sėklas, ciberžolę ir trumpai pakepiname;
Į tą pačią keptuvę dedame svogūnus ir kepiname apie 10 minučių ant mažos ugnies (kol svogūnai pagels);
Į keptuvę dedame paprikas ir kepiname dar 10 minučių;
Į keptuvę dedame supjaustytą cukiniją ir(arba) baklažaną, pabarstome druskos, pipirų, įpilame balto vyno, troškiname;
Kai vynas išgaruoja, sudedame susmulkintus pomidorus;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės;
Išverdame kruopas. Tai gali būti sorų, perlinės kruopos, bolivinė balanda ar ryžiai. Kiekvienam pagal skonį.
Valgome.
Komentarai
Rašyti komentarą