Salotos. Salierai, avokadas ir riešutai



      Eilinį kartą bandant patobulinti savo ispanų kalbos žinias, naršiau internete. Ir kažkaip užkliuvau už Čilės kalėdinių valgių. Suprantu, kad labai keista skaityti apie čilietiškas Kalėdas įpusėjus pavasariui. Keista ir ta prasme, kad aš neįsivaizduoju lietuviško kalėdinio stalo be silkės. Taigi laužom stereotipus ir gaminam čilietiškas kalėdines salotas.


INGREDIENTAI


                                 1
    didelis obuolys
                                1
     avokadas
                 2
    saliero stiebai
                  sauja
    kapotų riešutų
                           25 ml
    garstyčių
         50 ml
    alyvuogių  aliejaus
25 ml     balzamiko acto
25 ml     medaus
pagal skonį     druskos
                                         1/2    žalios citrinos 


GAMINIMAS
Supjaustome kubeliais obuolį (galime lupti, galime ne), avokadą ir salierų stiebus;
Sukapojame riešutus. Riešutai gali būti graikiniai, makadamijų ir t.t.;
Į dubenį dedame supjaustytus obuolį, avokadą ir salierų stiebus;
Padažui sumaišome alyvuogių aliejų, balzamiko actą, garstyčias ir medų. Įspaudžiame citrinos sulčių. Jei reikia - įdedame druskos;
Padažą pilame ant salotų;
Sukapotus riešutus beriame ant viršaus;
Štai jums ir Kalėdos čilietiškai....    

Komentarai