Eilinį kartą bandant patobulinti savo ispanų kalbos žinias, naršiau internete. Ir kažkaip užkliuvau už Čilės kalėdinių valgių. Suprantu, kad labai keista skaityti apie čilietiškas Kalėdas įpusėjus pavasariui. Keista ir ta prasme, kad aš neįsivaizduoju lietuviško kalėdinio stalo be silkės. Taigi laužom stereotipus ir gaminam čilietiškas kalėdines salotas.
INGREDIENTAI
1
|
didelis obuolys
|
1 | avokadas |
2 |
saliero stiebai
|
sauja |
kapotų riešutų
|
25 ml |
garstyčių
|
50 ml |
alyvuogių aliejaus
|
25 ml | balzamiko acto |
25 ml | medaus |
pagal skonį | druskos |
1/2 | žalios citrinos |
Supjaustome kubeliais obuolį (galime lupti, galime ne), avokadą ir salierų stiebus;
Sukapojame riešutus. Riešutai gali būti graikiniai, makadamijų ir t.t.;
Į dubenį dedame supjaustytus obuolį, avokadą ir salierų stiebus;
Padažui sumaišome alyvuogių aliejų, balzamiko actą, garstyčias ir medų. Įspaudžiame citrinos sulčių. Jei reikia - įdedame druskos;
Padažą pilame ant salotų;
Sukapotus riešutus beriame ant viršaus;
Štai jums ir Kalėdos čilietiškai....
Komentarai
Rašyti komentarą