Niekada neslėpiau, kad labai mėgstu viską, kas iš burokėlių. Todėl, pamačiusi turguje šviežius, apsiverkiau. Valio. Gaminam kažką tokio.
INGREDIENTAI
2
|
virti burokėliai
|
| 2 | apelsinai |
| 2 |
saliero stiebai
|
| sauja |
saulėgrąžų daigų arba mėgstamų salotų
|
| 25 gramai |
gorgonzolos sūrio
|
| 25 gramai |
riešutų
|
| 4 šaukštai | alyvuogių aliejaus |
| 2 šaukštai | medaus |
| pagal skonį | druskos |
| pagal skonį | juodųjų pipirų |
Gerai nuplautus burokėlius išverdame, ataušiname ir nulupame;
Supjaustome plonyčiais griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje;
Apelsinus nulupame, supjaustome griežinėliais ir dedame ant burokėlių (šitoje vietoje aš visada vargstu, nes su apelsinais nelengva);
Ant viršaus beriame saulėgrąžų stiebų arba salotų. Man pvz. skanu su gražgarsčių salotomis;
Dedame pasmulkintą gorgonzolą;
Padažui sumaišome alyvuogių aliejų, medų, pipirus, druską. Jei per saldu, galime įspausti citrinos sulčių;
Padažą pilame ant salotų;
Sukapotus riešutus beriame ant viršaus;
Ragaujame....

Komentarai
Rašyti komentarą