Salotos. Burokėliai, apelsinai ir gorgonzola



      Niekada neslėpiau, kad labai mėgstu viską, kas iš burokėlių. Todėl, pamačiusi turguje šviežius, apsiverkiau. Valio. Gaminam kažką tokio.

INGREDIENTAI


                                 2
    virti burokėliai
                                2
     apelsinai
                 2
    saliero stiebai
                  sauja
    saulėgrąžų daigų arba mėgstamų salotų
                           25 gramai
    gorgonzolos sūrio
         25 gramai
    riešutų
4 šaukštai     alyvuogių aliejaus
2 šaukštai     medaus
pagal skonį     druskos
                          pagal skonį     juodųjų pipirų 

GAMINIMAS
Gerai nuplautus burokėlius išverdame, ataušiname ir nulupame;
Supjaustome plonyčiais griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje;
Apelsinus nulupame, supjaustome griežinėliais ir dedame ant burokėlių (šitoje vietoje aš visada vargstu, nes su apelsinais nelengva);
Ant viršaus beriame saulėgrąžų stiebų arba salotų. Man pvz. skanu su gražgarsčių salotomis;
Dedame pasmulkintą gorgonzolą; 
Padažui sumaišome alyvuogių aliejų, medų, pipirus, druską. Jei per saldu, galime įspausti citrinos sulčių;
 Padažą pilame ant salotų;
  Sukapotus riešutus beriame ant viršaus;
Ragaujame....   

Komentarai