Dabar labai madinga auginti ir valgyti šilauoges. Kažkam susisuko ir tas kažkas paskelbė, kad tai sveika. Aš tikiu. Aš visada tikiu tuo, ką man žmonės sako. Kad nebūtų taip nuobodu valgyti šilauoges, rekomenduoju salotas.
INGREDIENTAI
5-6
|
garbanotų kopūstų arba salotų lapai
|
50 gramų | fetos sūrio |
50-100 gramų |
šilauogių
|
30 gramų |
kapotų migdolų
|
2 šaukštai |
abrikosų džemo
|
1 šaukštas |
citrinų sulčių
|
4 šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 šaukštai | obuolių acto |
1 skiltelė | česnako |
pagal skonį | juodųjų pipirų, druskos |
Salotas arba garbanotus kopūstus nuplauname, nusausiname, suplėšome ir dedame į dubenį;
Šilauoges nuplauname, nusausiname ir beriame ant viršaus;
Fetą supjaustome norimo dydžio kubeliais ir dedame į tą patį dubenį;
Padažui sumaišome abrikosų džemą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, obuolių actą, pipirus, druską. Įspaudžiame česnako skiltelę. Jei neturime abrikosų džemo, nesinerviname, dedame šaukštą medaus. Maišome;
Padažą pilame ant salotų;
Sukapotus migdolus beriame ant viršaus;
Ragaujame....
Komentarai
Rašyti komentarą