Salotos su šilauogėmis



      Dabar labai madinga auginti ir valgyti šilauoges. Kažkam susisuko ir tas kažkas paskelbė, kad tai sveika. Aš tikiu. Aš visada tikiu tuo, ką man žmonės sako. Kad nebūtų taip nuobodu valgyti šilauoges, rekomenduoju salotas.

INGREDIENTAI


                                 5-6
    garbanotų kopūstų arba salotų lapai
                                50 gramų
     fetos sūrio
                 50-100 gramų
    šilauogių
                  30 gramų
    kapotų migdolų
                           2 šaukštai
    abrikosų džemo
         1 šaukštas
    citrinų sulčių
4 šaukštai     alyvuogių aliejaus
2 šaukštai     obuolių acto
1 skiltelė     česnako
                          pagal skonį     juodųjų pipirų, druskos 

GAMINIMAS
Salotas arba garbanotus kopūstus nuplauname, nusausiname, suplėšome ir dedame į dubenį;
Šilauoges nuplauname, nusausiname ir beriame ant viršaus;
Fetą supjaustome norimo dydžio kubeliais ir dedame į tą patį dubenį;
Padažui sumaišome abrikosų džemą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, obuolių actą, pipirus, druską. Įspaudžiame česnako skiltelę. Jei neturime abrikosų džemo, nesinerviname, dedame šaukštą medaus. Maišome;
Padažą pilame ant salotų;
Sukapotus migdolus beriame ant viršaus;
Ragaujame....    

Komentarai