Marokietiškas daržovių troškinys su datulėmis



   INGREDIENTAI
                                 1
    svogūnas
                                 1
    raudona arba geltona paprika
                                 1
    cukinija
                   1
    baklažanas
                                 4
    pomidorai
                           1-2 skiltelės
    česnako
                            6-8
    datulės
                   1 šaukštelis
    cukraus
                   1/4 šaukštelio
    maltų kmynų
                   pagal skonį
    šviežių petražolių
                   pagal skonį
    druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus
         
 GAMINIMAS
Nuplauname ir nusausiname daržoves;
Cukiniją, baklažaną, paprikas, pomidorus supjaustome 1 cm kubeliais. Maždaug. Su liniuote nematuoti;
Svogūną nulupame ir supjaustome griežinėliais, susmulkiname česnako skilteles;
Datules, išėmus kaulą (jei su kaulu), perpjauname per pusę;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dar truputį pakaitiname;
Dedame svogūnus ir kepiname apie 3 minutes;
Dedame česnakus, pamaišome, kepame toliau, kol česnakai suminkštės;
Dedame paprikas, pamaišome, kepame dar 2 minutes;
Į keptuvę dedame likusias daržoves ir kepiname dar 5 minutes;
Į keptuvę dedame supjaustytus pomidorus, pabarstome cukraus, druskos, pipirų, kmynų;
Jei norime tikro marokietiško skonio, dedame prieskonių mišinio RAS el HANOUT. Čia tas, iš pirmos nuotraukos. Prieskonių parduotuvėse galima rasti;
Jei reikia įpilame truputį vandens;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname apie 45 minutes ant nedidelės ugnies kartais pamaišydami;
Prieš pateikdami į stalą, dar užberiame smulkintų petražolių;
Ragaujame.

Komentarai