INGREDIENTAI
GAMINIMAS
1
|
svogūnas
|
1
|
raudona arba geltona paprika
|
| 1 |
cukinija
|
| 1 |
baklažanas
|
| 4 |
pomidorai
|
| 1-2 skiltelės |
česnako
|
| 6-8 |
datulės
|
1 šaukštelis
|
cukraus
|
| 1/4 šaukštelio |
maltų kmynų
|
| pagal skonį |
šviežių petražolių
|
| pagal skonį |
druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus
|
GAMINIMAS
Nuplauname ir nusausiname daržoves;
Cukiniją, baklažaną, paprikas, pomidorus supjaustome 1 cm kubeliais. Maždaug. Su liniuote nematuoti;
Svogūną nulupame ir supjaustome griežinėliais, susmulkiname česnako skilteles;
Datules, išėmus kaulą (jei su kaulu), perpjauname per pusę;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dar truputį pakaitiname;
Dedame svogūnus ir kepiname apie 3 minutes;
Dedame česnakus, pamaišome, kepame toliau, kol česnakai suminkštės;
Dedame paprikas, pamaišome, kepame dar 2 minutes;
Į keptuvę dedame likusias daržoves ir kepiname dar 5 minutes;
Į keptuvę dedame supjaustytus pomidorus, pabarstome cukraus, druskos, pipirų, kmynų;
Jei norime tikro marokietiško skonio, dedame prieskonių mišinio RAS el HANOUT. Čia tas, iš pirmos nuotraukos. Prieskonių parduotuvėse galima rasti;
Jei reikia įpilame truputį vandens;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname apie 45 minutes ant nedidelės ugnies kartais pamaišydami;
Prieš pateikdami į stalą, dar užberiame smulkintų petražolių;
Ragaujame.

Komentarai
Rašyti komentarą