Tailandietiškos jautienos salotos



   INGREDIENTAI
                                 300 gramų
    liesos jautienos
                                 1
    raudonoji aitrioji paprika
                                 1
    žalioji aitrioji pipiras
                   1
    pomidoras
                                 1
    raudonasis svogūnas
                           2 šaukštai
    citrinų sulčių
                            2 šaukštai
    sojų padažo
                   1 gabalėlis
    šviežio imbiero
                   1 šaukštelis
    rudojo cukraus
                   50 ml
    aliejaus
                   pagal skonį
    kalendros, baziliko, druskos, pipirų
         
 GAMINIMAS
Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome juostelėmis;
Svogūną nulupame ir supjaustomo griežinėliais;
Žalią ir raudoną pipirus taip pat supjaustome griežinėliais;
Susmulkiname imbierą;
Supjaustome kubeliais pomidorą; 
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame jautienos juosteles, pabarstome druska, pipirais ir ant silpnos ugnies kepiname 5-7 minutes;
Į keptuvę su mėsa dedame svogūnus, žalią pipirą ir kepame dar 5 minutes;
Išimame mėsą ir į tą pačią keptuvę dedame imbierą, pilame citrinos sultis, sojos padažą, likusį aliejų, beriame rudąjį cukrų  ir troškiname ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus;
Į dubenį dedame pakepintą jautieną su svogūnai ir žaliu pipiriuku, beriame raudono pipiriuko griežinėlius, pomidoro kubelius;
Beriame šviežios kalendros, baziliko;
Pilame padažą ir pamaišome;
Ragaujame.

Komentarai