INGREDIENTAI
GAMINIMAS
250 gramų
|
kiaulienos nugarinės arba vištienos
|
1
|
raudona paprika
|
1 |
čili pipiriukas
|
1 |
skiltelė česnako
|
100 gramų |
perlinių kruopų
|
100 militrų |
baltojo vyno
|
50 gramų |
alyvuogių aliejaus
|
1 šaukštelis
|
sojos padažo
|
1 šaukštelis |
obuolių acto
|
1/2 |
citrinos
|
pagal skonį |
druskos, pipirų
|
GAMINIMAS
Pirmiausia perlines kruopas užmerkiame ir laikome 10-12 valandų, po to verdame 40-60 minučių;
Mėsytę supjaustome juostelėmis;
Iš pipirų pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais. Čili pipiriuką truputį smulkiau;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dedame mėsytę ir kepame 6-8 minutes ant didelės ugnies. Išimame;
Į tą pačią keptuvę dedame susmulkintą česnaką bei pipirus. Sumažiname ugnį ir kepame 2 minutes;
Į keptuvę dedame paprikas ir kepiname dar 5 minutes;
Į keptuvę su pipirais pilame baltąjį vyną, išspaudžiame citriną, sojos padažą, obuolių actą, dedame mėsytę, pabarstome druskos, pipirų, troškiname dar 5 minutes. Jei turima noto, galime įdėti ir šaukštą pomidorų padažo;
Kai vynas išgaruoja, sudedame virtas perlines kruopas;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname dar keletą minučių;
Valgome.
Komentarai
Rašyti komentarą