Perlinės kruopos su mėsa ir raudonąja paprika



   INGREDIENTAI
                                 250 gramų
    kiaulienos nugarinės arba vištienos
                                 1
    raudona paprika
                                 1
    čili pipiriukas
                   1
    skiltelė česnako
                                 100 gramų
    perlinių kruopų
                           100 militrų
    baltojo vyno
                            50 gramų
    alyvuogių aliejaus
                   1 šaukštelis
    sojos padažo
                   1 šaukštelis
    obuolių acto
                   1/2
    citrinos
                   pagal skonį
    druskos, pipirų
         
 GAMINIMAS
Pirmiausia perlines kruopas užmerkiame ir laikome 10-12 valandų, po to verdame 40-60 minučių;
Mėsytę supjaustome juostelėmis;
Iš pipirų pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais. Čili pipiriuką truputį smulkiau;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dedame mėsytę ir kepame 6-8 minutes ant didelės ugnies. Išimame;
Į tą pačią keptuvę dedame susmulkintą česnaką bei pipirus. Sumažiname ugnį ir kepame 2 minutes;
Į keptuvę dedame paprikas ir kepiname dar 5 minutes;
Į keptuvę su pipirais pilame baltąjį vyną, išspaudžiame citriną, sojos padažą, obuolių actą, dedame mėsytę, pabarstome druskos, pipirų,  troškiname dar 5 minutes. Jei turima noto, galime įdėti ir šaukštą pomidorų padažo;
Kai vynas išgaruoja, sudedame virtas perlines kruopas;
Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname dar keletą minučių;
Valgome.

Komentarai