Saldžiarūgštės avinžirnių salotos



   INGREDIENTAI
                                 200 gramų
    avinžirnių
                                 2
    morkos
                                 1
    svogūnas
                  50 gramų
    razinų
                                 1
    apelsinas
                           50 ml
    alyvuogių aliejaus
                            20 ml
    balzaminio acto
                   pagal sko
    petražolių
                   pagal skonį
    raudonėlio
                   pagal skonį
    juodųjų pipirų, druskos
      

 GAMINIMAS
Avinžirnius išmirkome (iki 12 val.) ir išverdame;
Plonais griežinėliais supjaustome svogūną bei morkas;
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, dedame svogūnus, morkas bei razinas ir kepame apie 5 minutes;
Į tą pačią keptuvę dedame išvirtus nusausintus avinžirnius, spaudžiame 1 apelsino sultis, pilame balzamiko actą, beriame druskos, pipirų, raudonėlio;
Kepame dar 15 minučių;
Atvėsiname (apie 20 minučių);
Dedame į dubenį ir pabarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis;
Jei kažko trūksta, užpilame dar alyvuogių aliejaus;
Ragaujame....    

Komentarai