Bulvių pyragas su rozmarinu



   INGREDIENTAI
                                 2
    bulvės
                                 300ml
    grietinėlės
                                 1 skiltelė
    česnako
                   1 šakelė
    rozmarino
                                 50 gramų
    sūrio (pagal skonį, svarbu, kad lydytųsi)
                           2
    lauro lapeliai
                            pagal skonį
    juodųjų pipirų
                   pagal skonį
    druskos
                   pagal skonį
    maltos paprikos
                   10 ml
    alyvuogių aliejaus
                   1-2 šaukštai
    džiuvėsėlių
         
 GAMINIMAS
Nuplaukite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais;
Truputį pakaitinkite keptuvę, įpilkite grietinėlę, įspauskite česnako skiltelę, įmeskite rozmarino šakelę, lauro lapus, šiek tiek druskos, paprikos ir pipirų;
Maišydami kaitinkite, kol grietinėlė užvirs.Po to sumažinkite ugnį ir dar 10 minučių pakaitinkite. Nepersistenkite su temperatūra;
Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite supjaustytus bulvių griežinėlius. Pabarstykite druskos ir pipirų;
Ant viršaus pilkite grietinėlės padažą, bet ne visą (maždaug 2/3 turimo kiekio);
Uždenkite folija ir kepkite 30-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
Išimkite kepimo indą su bulvėmis iš orkaitės, nuimkite foliją, ant viršaus pilkite likusį grietinėlės padažą ir berkite tarkuoto sūrio bei džiuvėsėlių;
Trumpai grąžinkite į orkaitę. Kol sūris ištirps.

Komentarai