INGREDIENTAI
GAMINIMAS
2
|
bulvės
|
300ml
|
grietinėlės
|
1 skiltelė |
česnako
|
1 šakelė |
rozmarino
|
50 gramų |
sūrio (pagal skonį, svarbu, kad lydytųsi)
|
2 |
lauro lapeliai
|
pagal skonį |
juodųjų pipirų
|
pagal skonį
|
druskos
|
pagal skonį |
maltos paprikos
|
10 ml |
alyvuogių aliejaus
|
1-2 šaukštai |
džiuvėsėlių
|
GAMINIMAS
Nuplaukite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais;
Truputį pakaitinkite keptuvę, įpilkite grietinėlę, įspauskite česnako skiltelę, įmeskite rozmarino šakelę, lauro lapus, šiek tiek druskos, paprikos ir pipirų;
Maišydami kaitinkite, kol grietinėlė užvirs.Po to sumažinkite ugnį ir dar 10 minučių pakaitinkite. Nepersistenkite su temperatūra;
Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite supjaustytus bulvių griežinėlius. Pabarstykite druskos ir pipirų;
Ant viršaus pilkite grietinėlės padažą, bet ne visą (maždaug 2/3 turimo kiekio);
Uždenkite folija ir kepkite 30-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
Išimkite kepimo indą su bulvėmis iš orkaitės, nuimkite foliją, ant viršaus pilkite likusį grietinėlės padažą ir berkite tarkuoto sūrio bei džiuvėsėlių;
Trumpai grąžinkite į orkaitę. Kol sūris ištirps.
Komentarai
Rašyti komentarą