Bulvių ir tuno vyniotinis



     Kartais su savo virtuviniais eksperimentais aš mėgstu nuklysti toli, toli. Pavyzdžiui į Peru. Kas gali būti bendro tarp Lietuvos ir Peru gyventojų??? Atrodo nieko. Bet....Teisingas atsakymas būtų - meilė bulvėms. Todėl pasilinksminkim gamindami bulvių ir tuno vyniotinį.
   INGREDIENTAI
                                 4
    didelės bulvės
                                 150 gramų
    tuno (savo sultyse)
                                 1
    paprika
                   1
    didelis pomidoras
                                 pagal skonį
    druskos
                           pagal skonį
    juodųjų pipirų
                            pagal skonį
    kajeno pipirų
                  pagal skonį
    kalendros
                   4-5
    juodosios alyvuogės
                   50 ml
    alyvuogių aliejaus
                  
   
    
 GAMINIMAS
Bulves nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje, nulupame ir sugrūdame. Galime įdėti šiek tiek sviesto arba įpilti grietinėlės;
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir supjaustome kubeliais;
Papriką supjaustome kubeliais;
Į keptuvę pilame aliejaus. Pakaitiname. Dedame supjaustytus paprikos gabalėlius ir apkepame;
Apkepus paprikoms, dedame kubeliais supjaustytus pomidorus. Padruskiname, papiriname ir pabarstome kalendra;
Troškiname, kol išsitroškins. Apie 15 minučių;
Keptuvės turinį atvėsiname ir sumaišome su nusausintu tunu;
Dabar linksmoji dalis;
Ant stalo patiesiame kepimo popierių ar šiaip kokią vyniojimo spec. priemonę (pvz. polietileno plėvelę);
Ant plėvelės paskleidžiame bulvių košę, dedame įdaro ir vyniojame;
Užraitome plėvelės kraštus ir dedame į šaldytuvą kokiai valandai;
Ištraukiame, atsargiai atlankstome plėvelę, pjaustome, puošiame juodomis alyvuogėmis ir ragaujame.
Nors originaliam recepte buvo parašyta, kad valgome šaltą, bet manau, kad truputį pašildyti irgi galima.

Komentarai