Kartais su savo virtuviniais eksperimentais aš mėgstu nuklysti toli, toli. Pavyzdžiui į Peru. Kas gali būti bendro tarp Lietuvos ir Peru gyventojų??? Atrodo nieko. Bet....Teisingas atsakymas būtų - meilė bulvėms. Todėl pasilinksminkim gamindami bulvių ir tuno vyniotinį.
INGREDIENTAI
GAMINIMAS
4
|
didelės bulvės
|
150 gramų
|
tuno (savo sultyse)
|
1 |
paprika
|
1 |
didelis pomidoras
|
pagal skonį |
druskos
|
pagal skonį |
juodųjų pipirų
|
pagal skonį |
kajeno pipirų
|
pagal skonį
|
kalendros
|
4-5 |
juodosios alyvuogės
|
50 ml |
alyvuogių aliejaus
|
GAMINIMAS
Bulves nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje, nulupame ir sugrūdame. Galime įdėti šiek tiek sviesto arba įpilti grietinėlės;
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir supjaustome kubeliais;
Papriką supjaustome kubeliais;
Į keptuvę pilame aliejaus. Pakaitiname. Dedame supjaustytus paprikos gabalėlius ir apkepame;
Apkepus paprikoms, dedame kubeliais supjaustytus pomidorus. Padruskiname, papiriname ir pabarstome kalendra;
Troškiname, kol išsitroškins. Apie 15 minučių;
Keptuvės turinį atvėsiname ir sumaišome su nusausintu tunu;
Dabar linksmoji dalis;
Ant stalo patiesiame kepimo popierių ar šiaip kokią vyniojimo spec. priemonę (pvz. polietileno plėvelę);
Ant plėvelės paskleidžiame bulvių košę, dedame įdaro ir vyniojame;
Užraitome plėvelės kraštus ir dedame į šaldytuvą kokiai valandai;
Ištraukiame, atsargiai atlankstome plėvelę, pjaustome, puošiame juodomis alyvuogėmis ir ragaujame.
Nors originaliam recepte buvo parašyta, kad valgome šaltą, bet manau, kad truputį pašildyti irgi galima.
Komentarai
Rašyti komentarą