Šiaip churros yra ispaniškos spurgos. Labai skanios, bet turinčios daug, daug kalorijų. Kada nors įdėsiu receptą. Šiandien radau tokį įdomų bulvinių spurgų receptą. Gal kam pravers prie alaus.
INGREDIENTAI
GAMINIMAS
400 gramų
|
bulvių košės
|
2
|
kiaušinių tryniai
|
50 gramų |
kukurūzų miltų
|
15 gramų |
tarkuoto parmezano
|
15 gramų |
garstyčių
|
pagal skonį |
druskos
|
pagal skonį |
juodųjų pipirų
|
50 gramų
|
alyvuogių aliejaus
|
Išsiverdam bulves ir pagaminam elementarią bulvių košę. Rekomenduojame su grietinėle, bet tiks ir su sviestu arba pan.;
Atvėsinam;
Bulvių košę sumaišome su kiaušinių tryniais, kukurūzų miltais, garstyčiomis, tarkuotu parmezanu;
Beriame druskos, pipirų ir viską dar kartą gerai išmaišome;
Masę supilame į konditerinį maišelį. 10 minučių palaikome šaldytuve;
Į keptuvę pilame aliejaus ir įkaitiname;
Sumažiname ugnį;
Iš konditerinio maišelio į keptuvę spaudžiame norimo ilgio "makaronus". Atsargiai, kad neapsitaškyti karštu aliejumi;
Masę supilame į konditerinį maišelį. 10 minučių palaikome šaldytuve;
Į keptuvę pilame aliejaus ir įkaitiname;
Sumažiname ugnį;
Iš konditerinio maišelio į keptuvę spaudžiame norimo ilgio "makaronus". Atsargiai, kad neapsitaškyti karštu aliejumi;
Kai apkepa viena pusė, apverčiame.
Ragaujame.
Komentarai
Rašyti komentarą