Avinžirniai su vištiena




   INGREDIENTAI
                                 200 gramų
    avinžirnių
                                 1/2
    vištos krūtinėlės
                                 1/2
    žalios paprikos
                   1/2
    raudonos paprikos
                                 1
    svogūnas
                           1 skiltelė
    česnako
                            1 šaukštelis
    ciberžolės
                   1 šaukštelis
    maltų kmynų
                   pagal skonį
    kalendros
                   pagal skonį
    druskos, juodų pipirų
                   50 ml
    alyvuogių aliejaus
        
 GAMINIMAS
Avinžirnius išmirkome (iki 12 val.) ir išverdame;Vištos krūtinėlę supjaustome šiaudeliais, padruskiname, papipiriname ir apkepiname keptuvėje 5-8 minutes. Po to išimame;
Smulkiai supjaustome žalią ir raudoną paprikas, svogūną ir česnako skilteles;
Į keptuve įpilame alyvuogių aliejaus. Apkepiname svogūnus, česnakus, paprikas;
Į tą pačią keptuvę dedame vištytę, pabarstome ciberžolės, maltų kmynų, pilame šiek tiek vandens (arba sultinio, arba balto vyno), uždengiame ir troškiname apie 10 minučių;
Jei norisi aštrumo, galime įdėti čili pipiriuką;
Į keptuvę dedame avinžirnius, vėl uždengiame ir troškiname dar 5-10 minučių. Jei trūksta skysčio, įpilame;
Prieš baigiant troškinti, įberiame susmulkintos kalendros;
Ragaujame....

Komentarai