Ispaniškas omletas (tortilla) su sūriu



   INGREDIENTAI
                                                           5
    vidutinio dydžio bulvės
                                 6
    kiaušiniai
                             100 gramų
    ementalio sūrio
                   2
    nedideli svogūnai
                                50 ml
    alyvuogių aliejaus
                         pagal skonį
    druskos
                            pagal skonį
    juodųjų pipirų
                   
                   
                   
    

GAMINIMAS
Nuskutame bulves ir supjaustome  kubeliais;
Į keptuvę pilame aliejaus, pakaitiname, sudedame bulvių kubelius, padruskiname, papipiriname. Kepame apie 20 minučių;
Svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Apkepame keptuvėje, kol pagels;
Dubenyje išplakame kiaušinius;
Į išplaktus kiaušinius dedame apkeptas bulves, svogūnus ir smulkiai sutarkuotą sūrį. Viską išmaišome. Jei trūksta druskos ar pipirų - beriame;
Į keptuvę pilame aliejaus, pakaitiname, pilame kiaušinio plakinį su bulvėmis, svogūnais ir sūriu;
Kepame, kol omleto apačia lengvai paruduos;
Naudodami lėkštę, apverčiame omletą ir kepame, kol kita pusė lengvai paruduos; 
Ragaujame. Man skanu su pomidorų padažu, kurį pasigaminu pati iš pomidorų, česnako, čiobrelių..    


 

Komentarai