INGREDIENTAI
Vištienos kepenėlės |
| ||
Obuolys | 1 vnt. | ||
Rūkyta šoninė | 100 gramų | ||
Svogūnas | 1 galvutė | ||
Grietinėlė | 100 ml | ||
Romas | 50 ml | ||
Lydytas sviestas | 50 gramų | ||
Druskos | pagal skonį |
GAMINIMAS
Kepenėles nuplauname, išpjaustome plėves;
Svogūną susmulkiname, šoninę supjaustome siauromis juostelėmis, obuolius nulupame, išpjaustome sėklas ir supjaustome kubeliais;
Į keptuvę dedame sviestą, truputį pakaitiname;
Į keptuvę beriame susmulkintus svogūnus, pakepame, kol pagels, dedame šoninės juosteles ir dar pakepame;
Į ta pačią keptuvę dedame obuolių kubelius ir kepame, kol obuoliai suminkštės (apie 5 minutes);
Ant obuolių dedame paruoštas kepenėles, pabarstome druskos, pipirų, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 8 minutes;
Pilame romą bei grietinėlę ir troškiname dar 5 minutes;
Nukeliame keptuvę nuo orkaitės ir laukiame, kol atvės;
Atvėsusią masę sutriname blenderiu;
Dedame į formeles ir šaldome šaldytuve.
Vartojame.
Komentarai
Rašyti komentarą