Pomidorai įdaryti ryžiais



Toliau tęsiu keisto maisto receptūrą. Kadangi atėjo mėsos nevalgymo laikas, tai siūlau pabandyti pomidorus.

INGREDIENTAI

Pomidorai3 vnt
Ryžiai100 gramų
Svogūno galvutė1/2 vidutinės
Razinos3 šaukštai
Kedro riešutai2 šaukštai
Mėtų lapeliai1 šaukštas smulkintų
Pipiraipagal skonį
Druskapagal skonį

GAMINIMAS

Perpjauname pomidorus per pusę ir išimame minkštimą. 
Išverdame ryžius. Nusausiname. Dedame į dubenį.
Razinas pamirkome vandenyje. Nusausiname.
Svogūno galvutę smulkiai supjaustome.
Į ryžius dedame susmulkinto svogūno, mėtų lapelių, razinų, kedro riešutų, druskos, pipirų. Viską sumaišome. Jei neturime kedro riešutų, galime dėti pakepintus, be luobelių žemės riešutus.
Užpildome pomidorų puseles ryžių mišiniu.
Skardą ištepame aliejumi, įpilame truputį vandens (kad pomidorai nepriliptų) ir dailiai išrikuojame puseles.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
Ragaujame ir vaišiname kaimynus. 

Komentarai