Toliau tęsiu keisto maisto receptūrą. Kadangi atėjo mėsos nevalgymo laikas, tai siūlau pabandyti pomidorus.
INGREDIENTAI
INGREDIENTAI
Pomidorai | 3 vnt |
Ryžiai | 100 gramų |
Svogūno galvutė | 1/2 vidutinės |
Razinos | 3 šaukštai |
Kedro riešutai | 2 šaukštai |
Mėtų lapeliai | 1 šaukštas smulkintų |
Pipirai | pagal skonį |
Druska | pagal skonį |
GAMINIMAS
Perpjauname pomidorus per pusę ir išimame minkštimą.
Išverdame ryžius. Nusausiname. Dedame į dubenį.
Razinas pamirkome vandenyje. Nusausiname.
Svogūno galvutę smulkiai supjaustome.
Į ryžius dedame susmulkinto svogūno, mėtų lapelių, razinų, kedro riešutų, druskos, pipirų. Viską sumaišome. Jei neturime kedro riešutų, galime dėti pakepintus, be luobelių žemės riešutus.
Užpildome pomidorų puseles ryžių mišiniu.
Skardą ištepame aliejumi, įpilame truputį vandens (kad pomidorai nepriliptų) ir dailiai išrikuojame puseles.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
Ragaujame ir vaišiname kaimynus.
Svogūno galvutę smulkiai supjaustome.
Į ryžius dedame susmulkinto svogūno, mėtų lapelių, razinų, kedro riešutų, druskos, pipirų. Viską sumaišome. Jei neturime kedro riešutų, galime dėti pakepintus, be luobelių žemės riešutus.
Užpildome pomidorų puseles ryžių mišiniu.
Skardą ištepame aliejumi, įpilame truputį vandens (kad pomidorai nepriliptų) ir dailiai išrikuojame puseles.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
Ragaujame ir vaišiname kaimynus.
Komentarai
Rašyti komentarą