Silkė marinuota citrinų sultimis



Neslėpsiu, nesu didelė silkės gerbėja, todėl dažniausiai mano "silkinė" receptūra apsiroboja dviem patiekalais: silkė su citrina ir kepti silkės sumuštinukai. Čia pirmasis.
 
INGREDIENTAI

Silkė2 vnt.
Svogūnas2 galvos
Citrina3 vnt.
Vanduo100 ml
Cukrus arba medaus75 gramai
Juodųjų pipirųpagal skonį
Lauro lapelis2 vnt.
Česnako skiltelės2 vnt.

GAMINIMAS

Jei silkės su galvomis, tai galvas nupjauname, silkes išdarinėjame, nulupame odą.  Supjaustome gabalėliais.
Svogūnus supjaustome griežinėliais.
Vieną citriną supjaustome kubeliais. Nelupame.
Šiltą vandenį sumaišome su dviejų citrinų sultimis. Dedame cukraus (arba medaus), pipirų, lauro lapų. Maišome, kol cukrus arba medus ištirps.
Į indą dedame silkės gabalėlius, svogūnus, citriną, česnako skilteles ir pilame marinato. Kol apsemia.
Indą uždengiame, dedame į šaldytuvą ir laukiame 24 val. Jei labai norisi, tai bent dvylika.
Ragaujame. 

Komentarai