Neslėpsiu, nesu didelė silkės gerbėja, todėl dažniausiai mano "silkinė" receptūra apsiroboja dviem patiekalais: silkė su citrina ir kepti silkės sumuštinukai. Čia pirmasis.
INGREDIENTAI
Silkė | 2 vnt. |
Svogūnas | 2 galvos |
Citrina | 3 vnt. |
Vanduo | 100 ml |
Cukrus arba medaus | 75 gramai |
Juodųjų pipirų | pagal skonį |
Lauro lapelis | 2 vnt. |
Česnako skiltelės | 2 vnt. |
GAMINIMAS
Jei silkės su galvomis, tai galvas nupjauname, silkes išdarinėjame, nulupame odą. Supjaustome gabalėliais.
Svogūnus supjaustome griežinėliais.
Vieną citriną supjaustome kubeliais. Nelupame.
Šiltą vandenį sumaišome su dviejų citrinų sultimis. Dedame cukraus (arba medaus), pipirų, lauro lapų. Maišome, kol cukrus arba medus ištirps.
Svogūnus supjaustome griežinėliais.
Vieną citriną supjaustome kubeliais. Nelupame.
Šiltą vandenį sumaišome su dviejų citrinų sultimis. Dedame cukraus (arba medaus), pipirų, lauro lapų. Maišome, kol cukrus arba medus ištirps.
Į indą dedame silkės gabalėlius, svogūnus, citriną, česnako skilteles ir pilame marinato. Kol apsemia.
Indą uždengiame, dedame į šaldytuvą ir laukiame 24 val. Jei labai norisi, tai bent dvylika.
Ragaujame.
Indą uždengiame, dedame į šaldytuvą ir laukiame 24 val. Jei labai norisi, tai bent dvylika.
Ragaujame.
Komentarai
Rašyti komentarą