Burokėlių ir tuno salotos



      Tunas tai ypatinga žuvis. Tiek sportininkai, tiek besilaikantys sveikos mitybos principų, jį vertina todėl, kad tuno mėsoje labai daug baltymų. Ji neriebi, lengvai virškinama ir lengvai paruošiama. Ir skani...

INGREDIENTAI
Tunas1 mažas indelis  (savo sultyse)
Burokėlis1 vnt.
Obuolys1 vnt.
Saliero kotas1 vnt.
Alyvuogių aliejus50 ml
Citrina1/2 vnt.
Druska, pipiraipagal skonį


GAMINIMAS

Išverdame burokėlius. Atvėsiname, nulupame, supjaustome kubeliais.
Obuolį nuplauname irsupjaustome kubeliais.
Salierą nuplauname ir supjaustome mėnuliukais.
Į dubenį dedame burokėlius, susmulkintą tuną, obuolį ir salierą.
Padruskiname, papipiriname, išspaudžiame pusę citrinos ir užpilame aliejaus.
Lengvai pamaišome.
Jeigu kam labai norisi, galima nespausti citrinos ir nepilti aliejaus, o uždėti šaukštą majonezo. Aš pilu aliejų.
Paprasta kaip du kart du.

Komentarai