Skrebutis (torrija) su pienu


Torrija (tariama toricha) - tai toks ispaniškas skrebutis, pamirkytas piene (arba vyne!!!!!), po to plaktuose kiaušiniuose, pasaldintas medumi arba cukrumi  ir iškeptas. Panašus į prancūzišką skrebutį. 

 INGREDIENTAI

Prancūziškas batonas1 vnt.
Pienas1 l
Cukrus arba medus80 g
Cinamono lazdelė1 vnt.
Alyvuogių aliejus50 ml
Kiaušiniai2 vnt.
Žemės riešutaimalti pagal poreikį


GAMINIMAS
Prancūzišką batoną supjaustomo 1 cm  riekelėmis. Geriau, kad batonas būtų pagyvenęs.
Į puodą pilame pieną dedame cukraus arba medaus, cinamono lazdelę. Pieną užviriname. Laukiame kol atšals.
Batono riekeles sumerkiame į pieną ir mirkome apie 30 minučių arba kol sugers visą pieną.
Išplakame kiaušinius. Be nieko. Teisiog.
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir pakaitiname.
Iš pieno traukiame po vieną batono riekelę, iš abiejų pusių pamirkome kiaušinio plakinyje ir dedame į keptuvę.
Kepame, kol apskrus.
Apskrudusią riekelę pabarstome maltais riešutais.
Palaukiame, kol atvės ir ragaujame. 


www.directoalpalabar.com

Komentarai