Torrija (tariama toricha) - tai toks ispaniškas skrebutis, pamirkytas piene (arba vyne!!!!!), po to plaktuose kiaušiniuose, pasaldintas medumi arba cukrumi ir iškeptas. Panašus į prancūzišką skrebutį.
INGREDIENTAI
Prancūziškas batonas | 1 vnt. |
Pienas | 1 l |
Cukrus arba medus | 80 g |
Cinamono lazdelė | 1 vnt. |
Alyvuogių aliejus | 50 ml |
Kiaušiniai | 2 vnt. |
Žemės riešutai | malti pagal poreikį |
GAMINIMAS
Prancūzišką batoną supjaustomo 1 cm riekelėmis. Geriau, kad batonas būtų pagyvenęs.
Į puodą pilame pieną dedame cukraus arba medaus, cinamono lazdelę. Pieną užviriname. Laukiame kol atšals.
Batono riekeles sumerkiame į pieną ir mirkome apie 30 minučių arba kol sugers visą pieną.
Išplakame kiaušinius. Be nieko. Teisiog.
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir pakaitiname.
Iš pieno traukiame po vieną batono riekelę, iš abiejų pusių pamirkome kiaušinio plakinyje ir dedame į keptuvę.
Kepame, kol apskrus.
Batono riekeles sumerkiame į pieną ir mirkome apie 30 minučių arba kol sugers visą pieną.
Išplakame kiaušinius. Be nieko. Teisiog.
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir pakaitiname.
Iš pieno traukiame po vieną batono riekelę, iš abiejų pusių pamirkome kiaušinio plakinyje ir dedame į keptuvę.
Kepame, kol apskrus.
Apskrudusią riekelę pabarstome maltais riešutais.
Palaukiame, kol atvės ir ragaujame.
Palaukiame, kol atvės ir ragaujame.
www.directoalpalabar.com
Komentarai
Rašyti komentarą