Ryžių troškinys su daržovėmis bei avinžirniais


 

INGREDIENTAI

Ilgagrūdžiai ryžiai    200 gramų
Avinžirniai            80 gramų
Svogūnas               1 vnt. 
Morka                  1 vnt.
Raudona paprika        0.5 vnt.
Cukinija               1 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnako skiltelės      2 vnt.
Ciberžolė              pagal skonį
Daržovių sultinys      0.5 litro
Kmynai                 pagal skonį
Druska                 pagal skonį
Juodieji pipirai       pagal skonį
Alyvuogių aliejus      pagal poreikį

GAMINIMAS

Svogūną ir česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
Morką, raudonąją papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais.
Avinžirnius išverdame.
Į keptuvę pilame aliejaus, pakaitiname ir sudedame smulkintus svogūnus bei česnakus. Kepame, kol svogūnai pageltonuos.
Į tą pačią keptuvę dedame morkas bei papriką. Troškiname 10 min. ant silpnos ugnies.
Į tą pačią keptuvę dedame cukiniją ir troškiname dar 5 min..
Į daržovių troškinį dedame ryžius (nevirtus), gerai išmaišome. Pagardiname ciberžole, kmynais, juodaisiais pipirais ir druska.
Dedame virtus avinžirnius ir vėl gerai išmaišome.
Įpilame sultinio, taip, kad ryžiai būtų apsemti.
Troškinį 2 min. kepame ant stiprios ugnies ir dar 8 min. ant silpnos ugnies.
Po to dar 10 min. troškiname orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Jei troškinyje trūksta skysčio, įpilame sultinio.
Ragaujame.

Komentarai