INGREDIENTAI
Ilgagrūdžiai ryžiai 200 gramų
Avinžirniai 80 gramų
Svogūnas 1 vnt.
Morka 1 vnt.
Raudona paprika 0.5 vnt.
Cukinija 1 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnako skiltelės 2 vnt.
Ciberžolė pagal skonį
Daržovių sultinys 0.5 litro
Kmynai pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Alyvuogių aliejus pagal poreikį
GAMINIMAS
Svogūną ir
česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
Morką,
raudonąją papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais.
Avinžirnius
išverdame.
Į keptuvę
pilame aliejaus, pakaitiname ir sudedame smulkintus svogūnus bei česnakus.
Kepame, kol svogūnai pageltonuos.
Į tą pačią
keptuvę dedame morkas bei papriką. Troškiname 10 min. ant silpnos ugnies.
Į tą pačią keptuvę dedame cukiniją ir troškiname dar 5 min..
Į daržovių troškinį dedame ryžius (nevirtus), gerai išmaišome. Pagardiname ciberžole, kmynais, juodaisiais pipirais ir druska.
Dedame virtus avinžirnius ir vėl gerai išmaišome.
Įpilame sultinio, taip, kad ryžiai būtų apsemti.
Troškinį 2 min. kepame ant stiprios ugnies ir dar 8 min. ant silpnos ugnies.
Po to dar 10 min. troškiname orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Jei troškinyje trūksta skysčio, įpilame sultinio.
Ragaujame.
Į tą pačią keptuvę dedame cukiniją ir troškiname dar 5 min..
Į daržovių troškinį dedame ryžius (nevirtus), gerai išmaišome. Pagardiname ciberžole, kmynais, juodaisiais pipirais ir druska.
Dedame virtus avinžirnius ir vėl gerai išmaišome.
Įpilame sultinio, taip, kad ryžiai būtų apsemti.
Troškinį 2 min. kepame ant stiprios ugnies ir dar 8 min. ant silpnos ugnies.
Po to dar 10 min. troškiname orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Jei troškinyje trūksta skysčio, įpilame sultinio.
Ragaujame.
Komentarai
Rašyti komentarą