Sumuštinis su tunu ir avokadu

    



 INGREDIENTAI

Tunas                     100 g (savo sultyse)
Avokadas                  1 vnt. (vidutinis)
Svogūnas                  1/2 vnt.
Petražolės                1/2 stiklinės (smulkintų)
Čili pipiras              1/2 ar 1 vnt.  (kiek galime ištverti)   
Druska                    pagal skonį
Alyvuogių aliejus         50 ml.
Čiabatos                  pagal poreikį (baltos)

GAMINIMAS

Tuną nusausiname ir dedame į dubenį.
Pusę svogūno galvutės susmulkiname ir beriame į tuną. 
Čili pipiriuką supjaustome griežinėliais ir beriame į tuną.
Avokadą nulupame, supjaustome kubeliais. Kubelius dedame į tuną.
Viską gerai sutriname, sugrūdame ir pan.
Susmulkiname petražoles, sumaišome jas su alyvuogių aliejumi  ir dedame į masę.
Beriame druskos. 
Viską dar kartą gerai išmaišome.
Supjaustome čiabatą riekėmis.  
Imame riekę čiabatos, tepame tuno/avokado masės. Ragaujame.

Komentarai