Raudonųjų kopūstų salotos tailandietiškai

     


INGREDIENTAI

Raudonasis kopūstas       250 g (apie 1/3 vnt.)
Morkos                    2 vnt. (vidutinės)
Paprika                   1 vnt.(vidutinė)
Poras/svogūno laiškai     pagal skonį
Žemės riešutai            50 g
Česnakas                  1 skiltelė
Alyvuogių aliejus         4 šaukštai   
Žalia citrina             1 vnt. 
Medus/agavos sirupas      1 šaukštas
Kalendra/petražolės       pagal skonį
Imbiero šaknis            pagal skonį
Čili pipirai              pagal skonį
Druska                    pagal skonį


GAMINIMAS

Morkas nulupame.
Kopūstą, morkas, papriką susmulkiname ne itin dideliais gabalėliais. Galima ir virtuviniu kombainu.
Supjaustome porą ar svogūno laiškus.
Supjaustome kalendrą ar petražoles.
Žemės riešutus paskrudiname keptuvėje. Be aliejus.
Viską sudedame į dubenį ir pamaišome.

Padažui pilame aliejų, įtarkuojame česnako skiltelę bei imbiero šaknį, išspaudžiame citriną, dedame medaus, druskos, čili pipiriuko. Viską pamaišome ir užpilame ant daržovių.Padažui gaminti galima naudoti ir blenderį.

Komentarai