INGREDIENTAI
Raudonasis kopūstas 250 g (apie 1/3 vnt.)
Morkos 2 vnt. (vidutinės)
Paprika 1 vnt.(vidutinė)
Poras/svogūno laiškai pagal skonį
Žemės riešutai 50 g
Česnakas 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus 4 šaukštai
Žalia citrina 1 vnt.
Medus/agavos sirupas 1 šaukštas
Kalendra/petražolės pagal skonį
Imbiero šaknis pagal skonį
Čili pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
GAMINIMAS
Morkas nulupame.
Kopūstą, morkas, papriką susmulkiname ne itin dideliais gabalėliais. Galima ir virtuviniu kombainu.
Supjaustome porą ar svogūno laiškus.
Supjaustome kalendrą ar petražoles.
Žemės riešutus paskrudiname keptuvėje. Be aliejus.
Viską sudedame į dubenį ir pamaišome.
Padažui pilame aliejų, įtarkuojame česnako skiltelę bei imbiero šaknį, išspaudžiame citriną, dedame medaus, druskos, čili pipiriuko. Viską pamaišome ir užpilame ant daržovių.Padažui gaminti galima naudoti ir blenderį.
Komentarai
Rašyti komentarą