INGREDIENTAI
Saldžioji bulvė 1 vnt. (vidutinė)
Avinžirniai 1/2 stiklinės (nevirtų)
Česnakas 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus 8 šaukštai
Druska pagal skonį
Smulkinti pomidorai 1/2 skardinės
Sultinys 1/2 stiklinės
Indiški prieskoniai pagal skonį
GAMINIMAS
Avinžirnius išmirkome 12 (o dar geriau 24) valandas vandenyje ir išverdame.
Saldžiąją bulvę nuskutame ir supjaustome skiltelėmis.
Į aukštesnę skardą dedame bulvių skilteles, įspaudžiame 2 skilteles česnako, druskos ir 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
Kepame orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje. Kol iškeps (apie 30 min).
Į keptuvę pilame likusius 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1/2 skardinės smulkintų pomidorų, dedame indiškų prieskonių. Aš naudoju Garam Masala. Pamaišome. 5 min. pakepame.
Į tą pačią keptuvą dedame virtus avinžirnius, pilame sultinį (galima ir vandens). Pamaišome.
Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 30 min. (kol kepa bulvės).
Viskas. Ragaujame.
Galima valgyti su padažu.
Padažui aš sumaišau graikišką jogurtą su tahini. Kartais įspaudžiu česnako ir citrinos.
Komentarai
Rašyti komentarą