Burokėliai su Briuselio kopūstais



 INGREDIENTAI

Burokėliai            2 vnt. (vidutiniai)
Briuselio kopūstai    200 g
Alyvuogių aliejus     50 ml
Sojų padažas          15 ml
Balzaminio acto       15 ml
Druska                pagal skonį
Juodieji pipirai      pagal skonį

GAMINIMAS

Burokėlius sutarkuojame (žalius).
Briuselio kopūstus nuplauname ir padaliname į 2 ar 4 dalis.
Dvi kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi.
Į pirmą skardą dedame Briuselio kopūstus. Pilame druskos, pipirų, 25ml aliejaus ir sojų padažo. Pamaišome.
Į antrą skardą dedame tarkuotus burokėlius. Pilame druskos, pipirų, 25ml aliejaus ir balzaminio acto. Galime įtarkuoti česnako skiltelę. Pamaišome.
Abi skardas kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
Keptus Briuselio kopūstus sumaišome su burokėliais. 
Valgome.

Komentarai