Lešių ir baklažanų troškinys

  



INGREDIENTAI

Žalieji lęšiai            150 gramų (nevirtų)
Baklažanai                2 vnt.
Vyšniniai pomidorai       200 gramų
Česnakas                  2 skiltelės
Alyvuogių aliejus         8 šaukštai   
Druska                    pagal skonį
Juodieji pipirai          pagal skonį
Sultinys                  200 ml
Indiški prieskoniai       pagal skonį

GAMINIMAS

Baklažanus nuplauname ir supjaustome kubeliais.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, dedame baklažanų kubelius, beriame druskos ir 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
Kepame įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kol iškeps (apie 20 - 30 min).
Į keptuvę pilame likusius 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, įtarkuojame 2 skilteles česnako, dedame vyšninius pomidorus, druskos, pipirų ir  indiškų prieskonių. Aš naudoju Garam Masala. Pamaišome. 5 min. pakepame.
Į tą pačią keptuvą dedame nevirtus lęšius, pilame sultinį (galima ir vandens). Pamaišome. 
Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 30 min. (kol kepa baklažanai).
Į keptuvę su lęšiais dedame keptus baklažanus. Pamaišome ir dar patroškiname. 
Troškinį galima pateikti pabarstytą feta ir gražgarstėmis.

Komentarai