INGREDIENTAI
Menkė 100 gramų
Bulvė 1 vnt.(vidutinė)
Kiaušiniai 2 vnt.
Alyvuogės 50 g
Apelsinas 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
Citrina 1/2 vnt.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
GAMINIMAS
Bulvę išverdame su oda, atvėsiname, nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Kiaušinius išverdame, atvėsiname, nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Apelsiną nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Jei alyvuogės nepjaustytos, tai supjaustome griežinėliais.
Menkę atšildome (jei šaldyta),išverdame ir supjaustome.
Į dubenį dedame sluoksnį apelsinų, bulvių, kiaušinių. Ant viršaus dedame menkės gabalėlius, pabarstome alyvuogių.
Padažui sumaišome aliejų, 1/2 citrinos sulčių, dedame druskos, pipirų. Užpilame ant salotų. Baigta.
Komentarai
Rašyti komentarą