Obuolių ir pankolio salotos

  



 INGREDIENTAI

Pankolis              1 vnt.
Obuolys               2 vnt.
Salierų stiebai       2 vnt.
Graikiniai riešutai   1/2 puodelio
Parmigiano sūris      1/2 puodelio (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus     1/4 puodelio
Citrina               1/2 vnt.
Druska                pagal skonį
Juodieji pipirai      pagal skonį

GAMINIMAS

Nuo pankolio pašaliname stiebus bei išorines kietas dalis. Supjaustome riekelėmis.
Saliero stiebus supjaustome griežinėliais.
Obuolį perpjauname per pusę, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis.
Graikinius riešutus susmulkiname. 
Į dubenį dedame pankolius, salierus, obuolius. 
Padažui sumaišome aliejų, 1/2 citrinos sulčių, dedame  druskos, pipirų. Užpilame ant salotų. Pamaišome.
ant viršaus beriame graikinių riešutų ir šviežiai sutarkuoto parmigiano.

Komentarai